Hoe werkt uubi air?

Mobiele app

Met de mobiele app is inzicht in de luchtkwaliteit altijd binnen handbereik. Zo kunnen jij en jouw medewerkers direct reageren op een verslechterend binnenklimaat. Uubi air geeft niet alleen inzicht in de actuele luchtkwaliteit, maar de intelligente algoritmen berekenen ook de verwachte luchtkwaliteit voor de komende uren.

De app geeft tips en adviezen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo helpt Uubi pro-actief met het optimaliseren van het binnenklimaat. 

Dashboard

Het dashboard is de plek waar jij controle houdt over jouw systeem. Op een eenvoudige en begrijpelijke wijze wordt getoond hoe de luchtkwaliteit in de verschillende ruimtes is.

Er worden meldingen gegenereerd voor ruimtes die aandacht nodig hebben. Deze kun je als pushmelding via de app, e-mail of sms ontvangen.

Via het dashboard kan je jouw  systeem inrichten. Je koppelt bijvoorbeeld eenvoudig locaties en ruimtes aan sensormodules.

Sensormodule

Onze sensormodule is ontworpen voor de werkomgeving. Flexibele installatie mogelijkheden maken de toepassing van de sensormodule in elke ruimte mogelijk zonder hoge kosten. Het aanmelden op het systeem gaat eenvoudig via de mobiele app.

Elke sensormodule is voorzien van hoge kwaliteit sensoren. Door zelf-kalibratie is een hoge nauwkeurigheid gegarandeerd.

De sensormodule maakt via Wi-Fi verbinding met uw bedrijfsnetwerk. Even geen verbinding? Geen probleem. Onze sensoren slaan de data tot 48 uur offline op.

Wij begrijpen dat er niet altijd een mobiel apparaat voorhanden is om de luchtkwaliteit te monitoren. Daarom zijn onze sensoren voorzien van optische signalering. Zo zie je altijd in één oogopslag hoe het binnenklimaat is.

Data

Elke sensor staat direct in contact met onze cloudapplicatie. Deze verbinding is beveiligd met een uniek beveiligingscertificaat voor elke sensor. Jouw data is veilig bij ons!

We bewaren de data voor een periode van minimaal een jaar, zodat we over een langere periode de juiste analyse van jouw werkplek kunnen doen. Een langere bewaartermijn is mogelijk.

Onze cloudapplicatie is altijd online. Wij garanderen een uptime van >99,99%.

Wat kan de Uubi Air meten?

Temperatuur

Temperatuur is bekendste parameter voor de luchtkwaliteit. Een te koude ruimte heeft een hogere kans op schimmelvorming. Kou zorgt ook voor betere overlevingskansen voor virussen en schimmels.

Luchtvochtigheid

Een optimale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%. Bij lage luchtvochtigheid overleven virussen beter, terwijl een hoge luchtvochtigheid het gevaar van schimmelvorming vergroot.

Co2

CO2 is een goede indicator voor de luchtkwaliteit. Mensen ademen CO2 uit en bij onvoldoende ventilatie bouwt het CO2 percentage in de ruimte zich op. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en sufheid.

 

Chemische stoffen

Verschillende chemische stoffen in de lucht, uitgestoten door bijv. meubilair, schoonmaakmiddelen, vloer of elektronica worden in verband gebracht met luchtweginfecties. In vaktermen worden deze stoffen volatile organic compounds genoemd, ook wel VOC.

Fijnstof

Fijnstof is een mengsel van kleine vaste deeltjes van verschillende grootte, herkomst en chemische samenstelling. Fijnstof is een vorm van luchtvervuiling, die droge ogen, hoesten, een droge keel of kortademigheid kan veroorzaken.